Met de opkomst van stadslandbouw, moestuintjes van ’s land grootgrutter en het TV programma Heel Holland Harkt rijst natuurlijk de vraag, waar laat je de oogst? Je kan immers moeilijk alles in één keer opeten.

Een oplossing voor dit bewaarprobleem, de Groundfridge, werd gepresenteerd tijdens de Salone del Mobile 2015 in Milaan. Ontworpen door Floris Schoonderbeek, oprichter van Weltevree, kan de Groundfridge beschreven worden als een 21-eeuwse interpretatie van de aloude koelkelders die men nog wel eens tegenkomt onder oude huizen.

Naar eigen zeggen speelt Floris Schoonderbeek in op de wensen van nieuwe wereldburgers die op een zelfstandige, onafhankelijke manier met hun voedsel om willen gaan.

 

De Groundfridge

De moderne koelkelder wordt met de hand voltrokken uit gelamineerd polyester. De diameter van 228cm maakt dat je er rechtop in kan staan en zorgt voor een opslagruimte die gelijk is aan 20(!) koelkasten. In totaal kan de opbrengst van 250 vierkante meter moestuin worden opgeslagen op een constante temperatuur van 10 graden celcius.

Want dat is de truc van de Groundfridge, door de bol in te te graven in de grond kan een constante temperatuur worden aangehouden zonder ‘moderne technieken’.

De Groundfridge is leverbaar vanaf de zomer van 2015.