Met de komst van 3D printen zijn er voor veel beroepen nieuwe mogelijkheden ontstaan, zo ook voor ontwerpers. De combinatie van creativiteit van ontwerpers en de mogelijkheden van 3D printen leiden maar al te vaak tot prachtige ontwerpen. Als er dan ook nogĀ  natuurlijke materialen worden gebruikt dan is er alle reden om daar even bij stil te staan.

Design

De WENDSDAY kruk is ontworpen door de Duitse ontwerper Thorsten Franck in het project 7days7stools. In dit project werd dus elke dag een andere kruk ontworpen maar wel telkens gebruik makend van dezelfde techniek, namelijk 3D printen.

BioFila

Behalve de toepassing van nieuwe technieken zoals 3D printen is ook het materiaalgebruik van deze kruk vooruitstrevend. Thorsten Franck gebruikte voor dit model een nieuw biologisch print filament genaamd BioFila Linen

De naam Linen verwijst naar het hoofdbestandsdeel van dit biologische printmateriaal, namelijk lignine (houtstof) en is volgens Wikipedia na cellulose het meest voorkomende organische materiaal op aarde.

Het materiaal is volledig biologisch afbreekbaar.