Al in 1909 bouwde Morgan Motor Company een driewieler auto waarbij het koetswerk werd opgetrokken van hout. En anno 2015 is hout, naast aluminium en leder, nog steeds een van de belangrijkste bouwmaterialen van een Morgan auto. Echter is er een belangrijk element fundamenteel anders, namelijk de motor, die is in de EV3 namelijk elektrisch.

Morgan EV3

Meer dan een eeuw na het eerste ontwerp krijgt de Morgan driewieler nu een upgrade voor de toekomst. Bij Morgan zijn ze namelijk druk bezig met de laatste test werkzaamheden van een elektrisch aangedreven Morgan driewieler, genaamd EV3

De auto ziet er niet alleen bijzonder uit, de combinatie van een gewicht van 450 kg en een 45kw elektrische motor die één achterwiel aandrijft moet een bijzondere rijervaring gaan opleveren. Welke prestaties deze combinatie zal opleveren is nog onbekend maar Morgan verwacht dat het bereik rond de 240 kilometer zal komen te liggen.

Het prototype zal op het Goodwood Festival of Speed gepresenteerd worden op de Niche Vehicle Network Stand. De eerste productieversies van de EV3  worden niet voor eind 2016 zal verwacht.