En met die benadering gaat MX3D een revolutionair project realiseren. Door gebruik te maken van een unieke 3D print methode gaat MX3D in Amsterdam een volledige stalen brug realiseren door deze op locatie te printen.

 MX3D_001

Printing out of the box.

De meeste 3D printers bestaan uit een doos waarbinnen dan een printkop heen en weer wordt bewogen. Bij MX3D doen ze het anders, daar gebruiken ze namelijk een 6-assige industriële robot. Deze robot wordt aangestuurd door eigen ontwikkelde software waardoor een combinatie ontstaat die unieke constructies kan printen zonder gebruik te hoeven maken van ondersteunende (hulp) constructies

Verschillende materialen

Naar gelang de printkop die aan de robotarm wordt bevestigd kunnen verschillende materialen worden geprint.

De eerste toepassing van deze nieuwe ‘out of the box’ print methode was met hars. Hiermee konden bijzondere 3D objecten geprint worden die de zwaartekracht lijken te tarten. Dit is mogelijk vanwege de bijzonder snel uithardende hars die gebruikt wordt.

In navolging van hars ontwikkelde MX3D een methode om metaal te printen door een lasapparaat aan de robotarm te  monteren. Hierdoor kan deze robot metalen structuren printen gemaakt van staal, roestvrij staal, aluminium, brons en koper.

Meer info over het Metalen Brug project kan je zien in dit filmpje