Simpel, robuust en kostenefficiƫnt. Dat zijn de uitgangspunten voor het ontwerp van SinnPower, een schaalbaar concept om op water elektriciteit te winnen uit watergolven.

 

 

Simpel

Eenvoud, dat was het uitgangspunt bij het ontwerpen van SinnPower. Dit is terug te zien in het modulaire ontwerp maar ook in het feit dat de installatie is op te bouwen zonder gebruik te hoeven maken van speciaal gereedschap. Niet alleen is dit handig bij de installatie, ook bij het onderhoud werkt dit voordeel door. Deze voordelen maken het toepassen van SinnPower in minder ontwikkelde landen toegankelijker.

 

Kosten

Naast het ontbreken van speciaal gereedschap voor onderhoud, worden de kosten van SinnPower ook laag gehouden door scherp te letten op productiekosten. Deze aandacht komt bijvoorbeeld terug in de beslissing om voornamelijk massa geproduceerde standaard componenten te gebruiken.

 

Betrouwbaarheid

De standaard componenten, het modulaire ontwerp en eenvoudige onderhoud moeten er volgens de ontwerpers leiden tot een hoge mate van betrouwbaarheid.

 

Test

In mei 2016 is een testinstallatie in de haven van Heraklion (Griekenland) geopend. Hier zal het concept en de componenten voor langere tijd worden getest.

Een miniatuurversie van SinnPower was te zien op de Hannover Messe 2016