Op muziekfestival Noorderslag 2016 in Groningen presenteerde Bredenoord hun ‘low carbon power solution’ concept de Mobile Solar Plant. Deze naam is niet zo verwonderlijk gezien het 150m2 grote uitklapbare zonnepanelen veld dat deze installatie zo indrukwekkend maakt. Bij de opening van Area055 in Apeldoorn werd het Mobile Solar Park, letterlijk en figuurlijk, in het zonnetje gezet.

 

 

Voor de technische specificaties en de precieze werking citeren we even het persbericht van Bredenoord:

De Solar Plant is een 20 ft-container waaruit een 150m2 veld aan zonnepanelen uitklapt met daarin een Bredenoord Smart Powerbank (ESaver technologie) en een aggregaat.

De Mobile Solar Plant komt ingeklapt op de locatie aan en kan met de door Bredenoord ontwikkelde gepatenteerde uitklaptechniek binnen een uur operationeel zijn. De stroom wordt vanuit de zonnepanelen (23 kWp) naar de accu’s in de Smart Powerbank geleid en van daaruit geleverd naar de eindgebruiker.

Wanneer de accu’s leeg dreigen te raken en er niet genoeg zon is om deze aan te vullen, slaat het aggregaat (28 kW) aan en draait verder op biobrandstof.

De installatie levert in totaal 58 kWp wat voldoende is om bijvoorbeeld een food-court op een festival van stroom te voorzien.