Jarenlang was het de standaard om zonnepanelen, en vooral velden, puur op het zuiden te richten om zo een zo hoog rendement te behalen. Met de verbeteringen in efficiency van panelen is daar de laatste jaren ook een Oost-West variant bij gekomen die financieel aantrekkelijk kan zijn. Dat er echter nog meer mogelijkheden zijn met betrekking tot zonnepaneel oriëntatie in zonneparken laat MKG Gobel zien met het ‘Diamant dak’ op InterSolar 2017.

 

 

Schoonheid is subjectief, maar tussen al de zonneparken met strakke rijen zonnepanelen is het diamant dak wel een mooie afwisseling. Hoewel ethestiek steeds meer een belangrijkere rol gaat spelen in de zonnepanelen wereld zal toch ook bij het Diamant dak het financiële plaatje een de hoofdrol spelen.

 

 

Volgens de informatie van MKG is dat allemaal op een niveau dat erg competetie. Het diamand dak maakt 1,6 mWp per hectare mogelijk, is zelfreinigend, heeft amper last van schaduw en doordat de installatie tot maar liefst vier meter hoog gebouwd kan worden is dubbel grond gebruik mogelijk. Doordat het dak op poten staat is het makkelijk van onder af te onderhouden.

 

Wij vinden het een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van montagesystemen.