Elektrische auto’s, dat gaat nog eens groot worden. Niet alleen letterlijk groot zoals bij de Mercedes Vision maar ook in aantallen. Staat de bijna zes meter lange Mercedes Vision aan de ene kant van het elektrische spectrum, de nieuwe Solo driewieler van het Canadese Electra Meccanica staat daar bijna lijnrecht tegenover.

Electra Meccanica Solo

Driewieler

Laten we maar met het belangrijkste verschil beginnen, de Solo is een driewieler.  Maar in tegenstelling tot het vervoersmiddel van Mr Bean heeft de Solo  het derde wiel aan de achterkant. Dus geen zorgen dat je net als Jeremy Clarkson in penibele situaties belandt.

De Solo is net zoals de EV Morgan een driewieler met de aandrijving op een enkel achterwiel. En dat werkt beduidend beter in de praktijk. De brede voorkant verzekert de bestuurder van een stabiele wegligging.

Comfort

In tegenstelling tot de EV Morgan heeft de Solo een dicht chassis. Gecombineerd met een verwarming betekent dit dat je lekker droog en warm er bij zit mocht het gaan regen tijdens je rit.

En daar houdt het niet op qua comfort, elektrische ramen, keyless entry, een radio met USB aansluiting en natuurlijk de stille elektrische aandrijflijn zorgen ervoor dat je in alle comfort reist. Tijdens de reis wordt je volledig op de hoogte gehouden door het digitale dashboard.

solo2

8 Seconden

Dat is de tijd die de Solo nodig heeft om van stilstand de 100 km/h te bereiken. Dat is meer dan vlot genoeg voor in het dagelijkse file verkeer. Met een top van 130 km/h hoef je je geen zorgen te maken over boetes op de snelweg. De 16,1 kWh accu brengt je maximaal 160 kilometer ver zonder bij te laden.

Lichtgewicht

Deze prestaties zijn te danken aan de lichtgewicht constructie die is ontworpen door gebruik te maken van technieken uit de luchtvaart. Hierdoor weegt de Solo leeg maar 450 kilo. Ter vergelijking, een Tesla S weegt vier keer zoveel.

Ook voor deeltijd

Electra Meccanica beweert dat de Solo de slimste forens oplossing ooit is en dat is het ook voor kampioen deeltijd werken Nederland. Aangezien de Solo met 3 uur weer opgeladen is, is het ook de slimste forensen oplossing voor als je halve dagen werkt.

Uber

Zijn er dan geen nadelen? Nou ja, het feit dat er één stoel in de Solo te vinden is betekent dat je eventuele Uber ambities in de kast moet zetten.