Waarom dat is daar komen we later op terug. Het is geen auto, ook geen fiets, maar iets er tussen in. Een ‘kek’ futurische stadsvoertuig(je) met een retro design

Ontworpen voor de grote stad.

Dat is het uitgangspunt geweest voor de Microlino en dat zie je in alles terugkomen. In het gewicht, het aantal zitplaatsen maar vooral de afmeting. Toen de ontwerpers namelijk keken naar het huidige aanbod van auto’s vonden zij dat deze bijna allemaal zijn over–gedimensioneerd voor een prettig gebruik in de stad.

Dus het moest compacter, efficiënter, lichter en ook zonder uitstoot. Dat waren de uitgangspunten. Het ontwerp kreeg gestalte toen Merlin Outboter een TV uitzending zag over een elektrische ISO Rivolta, bij ons beter bekend als de BMW Isetta. Toen realiseerde men zich dat dergelijke ‘bubble’ voertuigen de toekomst zijn voor mobiliteit in de stad.

 

Het resultaat, de Microlino

Dat is het resultaat na een enkel prototype. Een ‘kek’ karretje dat nog geen halve ton weegt, net geen 2,5 meter lang is maar wel twee volwassen droog en rap door de stad kan vervoeren. Want de topsnelheid van 90 km/h mag niet snel lijken, voor de stad zijn dat snelheden waarmee je een aardige boete kan scoren.  Hetzelfde geldt voor het maximale bereik van 120 kilometer. Dat lijkt niet veel, maar je moet toch door een aardig grote stad rijden om daarmee in de problemen te komen.

 

Aandrijving

De stadse prestaties wordt geleverd door een 15kW elektromotor die gemonteerd is tussen de twee achterwielen. Mocht de motor de accu geheel leeg hebben gereden dan is de Microlino met een normale huisaansluiting met vier uur weer opgeladen. Daarmee is het voertuig ook geschikt voor de part-timer die halve dagen werkt.

 

Wat maakt de Microlino zo bijzonder?

De inrichting en uitrusting van de Microlino is gebaseerd op korte ritten, verwacht dus geen overdadige fauteuils. Het gewicht is mede zo laag gebleven doordat luxe systemen zoals muziek en navigatie verschaft dienen te worden door een mobiele telefoon en uitneembare bluetooth speaker.

Maar het meest in het oog springende element dat de Mircolino en zijn voorgangers zo opmerkelijk maakt is natuurlijk de voordeur. Een voordeur waarbij elke keer als je uitstapt je weer letterlijk een stap voorwaarts in de toekomst zet.