De elektrische Vision Mercedes-Maybach 6

0

Dat Mercedes-Benz steeds meer bezig is met elektriciteit zagen we al met hun ‘New Born Star‘. En dat Mercedes veel waarde hecht aan een prachtig ontwerp bewezen ze toen ook al. Met de Vision Mercedes-Maybach 6 onderstreept Mercedes wederom dat elektriciteit en een prachtig ontwerp ook samen gaan wanneer het om auto’s gaat.

Snel

Dat is misschien wel het sleutelwoord voor deze auto. Immers met een totaal piekvermogen van 750pk en aandrijving op alle vier de wielen gaat de Mercedes-Maybach Vision 6 in vier seconden naar de honderd km/h en stopt de snelheidsmeter pas bij 250 km/h. Met recht is deze auto dus snel te noemen

Maar niet alleen op de weg is deze auto snel, ook het laden van het 80 kWh accupakket gaat snel. Dankzij een DC snellaadsysteem kan de Mercedes-Maybach Vision 6 binnen vijf minuten een honderd kilometer bereik ’tanken’. Heb je wat langer de tijd dan kan de Maybach zelfs draadloos worden opgeladen.

Bereik

Of je vaak van de snellaadfunctie gebruik moet maken valt nog te bezien daar het accupakket, volgens de NEDC methode,  een bereik van ongeveer 500 km moet kunnen leveren. Voldoende voor de dagelijkse woon-werkritten.

Toekomst

De kans dat we deze auto in dit ontwerp op de weg zullen gaan zien in de toekomst valt te betwijfelen. Maar ondanks het bijzondere ontwerp van deze auto zit het meer praktische nieuws onderhuids. Mercedes-Benz heeft met de Mercedes-Benz Maybach 6 laten zien dat ze in staat zijn om een elektrische auto te ontwerpen met een groot accupakket (80 kWh), hoge topsnelheid (250 kWh), groot bruikbaar bereik (500km), snellaadfunctie (100km in 5 min) en draadloos laden.

En die technieken zullen we waarschijnlijk in de nabije toekomst wel in diverse modellen van Mercedes gaan terugvinden.