Elektrische auto’s are here to stay. Daar zal iedereen het wel over eens zijn. Maar wat nou de beste elektrische auto is, daar wordt nog wel verschillende over gedacht. En dat is maar goed ook, want daardoor komt er langzaamaan een grote verscheidenheid aan elektrische auto’s beschikbaar voor consumenten. De Microlino is een van de elektrische auto’s die binnenkort op de markt verschijnt. Wij zagen het schattige autootje op de IAA in Frankfurt.

Wat gebleven is, is het uniek ontwerp. Volgens de brochure is de inspiratie voor dit unieke ontwerp is gebaseerd op ‘bubbelauto’s’ van de jaren ’50 van de vorige eeuw. Wij houden het maar even op de Isetta.

Behalve de acht nieuwe kleuren en de optionele wieldoppen zijn de grootste veranderingen vooral aan de binnenkant te vinden. Het is beduidend luxer en netter afgewerkt dan het prototype in 2017 Zo kan je tegenwoording het premium interieur kiezen met een eco-lederen bekleding van de zittingen. 

Het uitrustingsniveau van de Mircolino is afhankelijk van de serie die je bestelt. Maar met de Townie instapserie ben je al goed voorzien van onder andere verwarming, ventilatie, een schuifdak en twee USB poorten. Wil je ook je smartphone gebruiken in je Microlino dan is de Urbanite Series raadzaam. Hierin ziet een onder andere een Bluetooth geluidssysteem, telefoonhouder en een Micro Kickscooter. Met deze step kan je in stijl je weg vervolgen in de stad.

De topsnelheid van de Microlino is 90 km/h en de actieradius is afhankelijk van welke batterij je bestelt. De kleins 8 kWh accu brengt je in de Microlino 125 kilometer ver. Ga je voor de grotere 14,4 kWh accu dan moet je een goede 200 kilometer halen. Meer dan voldoende voor in de stad denken wij zo.

Opladen tot 80% duurt maximaal vier uur als met 2 kW wordt geladen. De Microlino wordt standaard uitgerust met een standaard stekker voor het thuis stopcontact.

De Microlino is een bijzondere elektrische auto en aangezien volgens eigen zegger er al meer dan 14.000 reserveringen zijn is de kans groot dat we de auto in het echt gaan tegenkomen. Wij kijken er al vast naar uit.