‘ A new star is born’. Met die uitspraak begeleidt Mercedes-Benz Energy de introductie van hun accusysteem om thuis elektriciteit op te slaan. En die uitspraak is ook terecht, stond in 2015 nog een showmodel op de InterSolar beurs, in 2016 pakte Mercedes-Benz Energy groot uit om de geboorte van hun nieuwe ster onder de aandacht te brengen.

 

Mercedes-Benz_IS16001

Modulair systeem

Het systeem van Mercedes Benz is gebaseerd op modules van 2,5 kWh die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Maximaal kunnen er twee torens worden gemaakt van ieder vier modules hoog waarmee de totale opslag capaciteit 20 kWh wordt.

In de praktijk bedraagt de beschikbare capaciteit 2,3 kWh voor een module en 18 kWh voor de grootste configuratie.

De continue stroom levering varieert van 1,25 kW voor de kleinste variant en maximaal 4,6 kW vanaf configuraties van vier modules en hoger.

De modules kunnen op de vloer worden geplaatst of aan de wand worden gemonteerd. Zelfs met de versie van acht modules is dit mogelijk, echter moet je dan wel een muur hebben die 262 kg kan dragen.

Mercedes-Benz verwacht dat de accu’s 8.000 laadcycli mee gaan. Bij een gebruik van een laadcyclus per dag zou dat een levensduur van meer dan 20 jaar betekenen. Wel lever je dan iets aan opslagcapaciteit in. Na 10 jaar heb je nog steeds meer dan 80% van de oorspronkelijke capaciteit tot je beschikking.