Met de glanzende witte buitenkant en de ronde vorm is de typering ‘pareltje’ voor de Ampere Sphere op z’n plaats. Deze nieuwe thuisopslag oplossing voor elektriciteit van het in Valencia gevestigde Ampere-Energy mag gezien worden en behalve de ‘looks’ heeft het ook de ‘brains’.

 

Ampere Sphere

 

Design-statement

Was duurzaamheid tot enkele jaren terug misschien nog een grijze wollen sokken aangelegenheid, de Ampere Sphere bewijst dat je tegenwoordig met schone technologie gezien mag worden.

Dit apparaat is met zijn ontwerp niet gemaakt om op zolder of in een kelder verstopt te worden, maar mag pontificaal in de woonkamer geplaatst worden. Schone technologie is hip en daar mag je best mee te koop lopen.

Goed, je kan dus je vrienden, kennissen en familie imponeren met het ontwerp van de Ampere Sphere, maar heb je er zelf ook wat aan? Uiterlijk is één, inhoud is een ander verhaal.

 

‘AMPi’

De Ampere Sphere heeft een opslagcapaciteit van 3 kW en kan door de aansluitwaarde van 13 A direct op het wandstopcontact worden aangesloten.

De verborgen kracht van de Sphere zit in de AMPi software. Doordat de Sphere verbonden is met het internet kan de software de elektriciteitsopslag en levering afstemmen op het weer, de elektriciteitsprijzen en je elektriciteitsgebruik.

Door de internet verbindeng is het ook mogelijk om via een app op je smartphone de Sphere te monitoren en aan te sturen.

 

Ampere Square en Tower

De Sphere is niet het enige product dat Ampere Energy te bieden heeft. Naast de Sphere is er nog de Tower en de Square.

Beide producten zijn in verschillende capaciteiten leverbaar. De Square is beschikbaar in 3, 6, 9 en 12 kW. Bij de Tower is er de keus tussen 9 en 12 kW.

De Tower en Square hebben beide 3kW aan uitgangsvermogen en kunnen maximaal 6,5 kW van een zonnepanelensysteem aan.

Alle opslagsystemen van Ampere Energy hebben een geschatte levensduur van meer dan 15 jaar met een 95% Depth of Discharge.

 

De volledige werking van de Ampere Sphere wordt nog eens kort uitgelegd in onderstaand filmpje van Ampere Energy