Nu richten wij ons op dit blog op de technieken die een positieve bijdragen moet gaan leveren voor een schonere en veiligere wereld. Er zijn al meer dan genoeg media en mensen die de problemen en rampspoed graag benadrukken. Toch komen we soms een uiting tegen van de mogelijke rampspoed die dermate inspirerend werkt dat we er toch even aandacht aan geven. En in dit geval zijn dat enkele kunstwerken die ten toon werden gesteld tijdens het Amsterdam Light Festival 2019.
Het thema van de 2019 editie van het Amsterdam Light Festival is DISRUPT!. Een thema waarbij volgens de organsitatie “de kunstenaars worden uitgedaagd om met lichtkunstwerken de omgeving van de stad Amsterdam te ondervragen, te beproeven en wakker te schudden. Dat klinkt interessant om eens nader te bekijken, zeker omdat er ook enkele kunstwerken tussen zitten die de gevaren van klimaatverandering voor de veiligheid van de inwoners van de Amsterdam onder de aandacht wilde brengen.
We Are on A Boat
De kunstwerken zijn opgesteld langs een route door Amsterdam en zijn zowel op het water als op land geplaatst. Je kan de route dus (deels) lopend afleggen. Of, en dat is natuurlijk veel leuker, vanaf het water. Nu kan je dat doen in alle luxe met een rondvaartboot, maar de mensen bij het online botenplatform We Are On a Boat hadden een veel beter idee. Waarom niet een open elektrische sloep huren en gezamenlijk de route afvaren. Natuurlijk een top idee!
Dus zo kwam het dat we op een koude maar gelukkig droge zaterdagavond verzamelden op de Nassaukade te Amsterdam om een rondje te gaan varen. Met warm drank, koeken, warme kleding en natuurlijk de camera mee waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie boottocht langs de kunstwerken.
Nu zijn er in totaal 20 kunstwerken te bewonderen tijdens het Amsterdam Light Festival. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van kunstwerken die wij graag in aparte artikelen onder de aandacht willen brengen omdat ze een relevant verhaal vertellen. De volgende kunstwerken hebben we nader beschreven:
Atlantis van Olof Wiese en Edvin Buregren
Butterfly Effect van Masamichi Shimada
Surface Tenson van Tom Biddulph en Barbara Ryan
Nothing holding us van Ben Zamora
Neighborhood van Sergey Kim