Elektrisch rijden op zonne-energie is eigenlijk alleen mogelijk als je de elektriciteit via bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak wordt opgewekt. Maar een startup uit Munchen, Sono, wil daar verandering in brengen. Zij hebben een BMW i3 lichtjes omgebouwd en bekleed met zonnecellen zodat de Sion vol elektrische kan rijden op eigen opgewekte zonne-energie.

Sono Sion

De Sion, zoals de auto heet, is in de basis een i3. Dat zie je nog duidelijk terug in bijvoorbeeld het interieur. En hoewel daar het een en ander aan is aangepast is toch de grootste verandering de toevoeging van zonnecellen aan de buitenkant van de auto.

Op de motorkap, de zijdeuren en natuurlijk het dak van de Sono Sion is een oppervlak van 7,5 m2 aan zonnecellen geplaatst met een totaal piekvermogen van 1205 Watt. En dat zou in gunstige gevallen een bereik opleveren van 30 kilometer per dag.

De 80 kW elektromotor kan de Sion naar een maximum snelheid van 140 km/h brengen. Dus ook op de Autobahn kan je nog inhalen. Dankzij de 35 kWh accu kan je maximaaal 250 kilometer ver rijden voordat je weer moet laden.

Meest opmerkelijke vonden wij de trekhaak. Dat zie je iet vaak onder Duitse auto’s, en zeker niet onder elektrische.