Inderdaad, golfkarton. Wikkelhouse maakt eigentijdse huizen of kantoren bestaande uit modules die gemaakt zijn van golfkarton. Niet alleen is golfkarton te recyclen, in vergelijking met een traditionele blokhut is het vijf keer efficiƫnter. Ofwel, van het hout dat je nodig hebt om een blokhut te bouwen kunnen er vijf Wikkelhouses gemaakt worden. Mede daardoor is Wikkelhouse volgens eigen zeggen maar liefst drie keer duurzamer dan traditionele bouw.

 

Wikkelhouse

Flexibel concept

De kern van het Wikkelhouse concept zijn de modules gemaakt van gewikkeld golfkarton. Het golfkarton wordt meerdere malen rondom een mal gewikkeld waardoor een sterke en isolerende sandwichstructuur ontstaan. Dit alles bij elkaar gehouden met milieuvriendelijke lijm.

De modules zijn 4,6 meter breed, 3,5 meter hoog in het midden en zijn 1,2 meter diep.

De afwerking aan de buitenkant gebeurt door een waterdichte ademende folie aan te brengen. Aan de binnenkant zorgen houten panelen voor een mooie gladde afwerking.

 

Voorzieningen & inrichting

Naar gelang je wensen kan je kiezen uit een open of gesloten kopgevel. Ga je Wikkelhouse gebruiken als onderkomen dan is het raadzaam om ook de module met toilet, badkamer en keuken te bestellen. I

 

Wikkelhouse

 

Vele toepassingen mogelijk

Op FabCity werd het Wikkelhouse concept niet alleen gedemonstreerd, het werd ook effectief in de praktijk toegepast. De Start-Up Pitstop was namelijk gehuisvest in een Wikkelhouse.

Behalve als vergaderruimte zijn er ook plannen om Wikkelhouse te gebruiken als collegelokaal en expositieruimte. Mogelijkheden genoeg dus.