Dat de natuur een oneindige bron van inspiratie is hoeven we waarschijnlijk aan niemand meer uit te leggen. En ondanks dat we weten hoeveel ingenieuze oplossingen de natuur al heeft bedacht voor sommige problemen, val je soms toch weer stijl achterover als een creatieve persoon een oplossing van de natuur in een nieuw concept steekt. Een voorbeeld daarvan is Emi van Oers die op de Dutch Design Week haar Living Light presenteerde.

Want wat maakt Living Light nou zo bijzonder? Op zich is de techniek niet helemaal nieuw, ze bouwt voort op het concept van Plant-E. In het kort, heel kort, komt het hier op neer dat door activiteiten van organismen die in de bodem zitten er kleine potentiaal verschillen ontstaan in de bodem die je kan omzetten in elektriciteit. Dus doordat er leven in de grond zit kan je duurzame elektriciteit oogsten.

Living Light Concept

Emi heeft die techniek met Living Light in een nieuw vriendelijk, zacht, concept gestoken. Waardoor Living Light een zelfstandig concept is dat bij je in de woonkamer of zelfs slaapkamer kan opereren.

Het concept behelst een glazen ombulsel waarin onderin de aarde zit met micro-organismen, de techniek om elektriciteit op te wekken en op te slaan. En een lichtje, vandaar de naam Living Light.

Openbare ruimte

Op Dutch Design Week demonstreerde ze het concept waarbij ze ook de mededeling deed dat ze ook een project ging beginnen om de techniek toe te gaan passen in de openbare ruimte. De keuze was gevallen op een groen gebied in het havengebied van Rotterdam.